Veel mensen denken dat ze alleen een visum nodig hebben als ze een reis maken naar een verre bestemming, zoals de Verenigde Staten. Toch is dit niet het geval, want ook voor uw zakenreis of vakantie naar Turkije heeft u een visum of zogeheten e-visum Turkije nodig. Gaat u binnenkort naar Turkije en twijfelt u of u een visum nodig heeft? Lees dan meer over dit verplichte document in dit artikel.

 

Op zakenreis naar Turkije: e-Visum Turkije nodig?

Moet u voor zaken naar Turkije? Dan heeft u altijd een visum nodig om het land binnen te komen. Ook als u slechts een dag in Turkije verblijft, bijvoorbeeld om een belangrijke vergadering bij te wonen, heeft u hier een visum voor nodig. Zelfs als u het land niet echt in gaat en een hotel op het vliegtuig boekt, moet u een visum aanvragen om Turkije binnen te komen. Met het e-visum Turkije kunt u 90 dagen aaneengesloten in het land verblijven en dit is vaak meer dan voldoende voor een werk gerelateerde reis naar het land.

Op vakantie naar Turkije: e-Visum Turkije nodig?

Of u nu lang gaat reizen in Turkije of een weekendje naar Istanbul gaat: ook voor een vakantie naar Turkije heeft u een visum Turkije nodig. Heeft u een visum Turkije aangevraagd, dan mag u 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven. Het maakt in deze periode niet uit wat u doet en welke gebieden u bezoekt in het vakantieland, want uw visum is geldig voor het gehele land en voor uw gehele vakantie.

U kunt uw e-visum Turkije eenvoudig online aanvragen, zodat u goed voorbereid op vakantie gaat. Leg uw visum bij uw vliegtickets neer, zodat u zeker weet dat u deze belangrijke documenten niet vergeet en niet in de problemen komt als u het land binnen wil komen.