2000px-esta_logo-svg

Bij ons kunt u niet alleen het e-visum voor Turkije aanvragen maar ook de ESTA ( Electronic System for Travel Authorization) voor Amerika.

Naar Amerika

Gaat u naar Amerika, dan dient u in het bezit te zijn van een ESTA, ongeacht welke leeftijd. Dit is een elektronische reistoestemming welke gekoppeld is aan uw paspoort. Ook wanneer u slechts op doorreis bent moet u een ESTA aanvragen. Veel mensen zijn zich hier niets van bewust. Het komt namelijk nog vrij vaak voor dat mensen er pas op het vliegveld, vlak voor vertrek, pas achter komen dat ze een ESTA aan moeten vragen. In de meeste gevallen heeft u binnen enkele minuten wel een goedkeuring, echter het Amerikaanse CBP (US. Customs and Border Protection)  mag 72 uur doen over de beoordeling van de aanvraag.

Met een ESTA mag u 90 dagen achtereen in Amerika verblijven. Deze 90 dagen gaan steeds opnieuw in bij een eventueel volgend bezoek gedurende de geldigheid van twee jaar. Echter, wanneer uw paspoort verlengd moet worden, komt de ESTA automatisch te vervallen daar deze elektronisch aan het paspoortnummer gekoppeld is.

Hoe een ESTA aanvragen

Ook deze reistoestemming vraagt u aan middels een online aanvraagformulier. Er wordt gevraagd om de contactgegevens, paspoortgegevens, reisgegevens en uw werkgever gegevens. Houd deze gegevens dus bij de hand tijdens het invullen van het aanvraagformulier. In totaal heeft u 60 minuten de tijd om het formulier in te vullen. Dit heeft te maken met de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Na die 60 minuten verdwijnt de aanvraag.

Kosten

Bij ons betaald u €25,- per persoon voor een ESTA. De Amerikaanse overheid heeft het bedrag van de ESTA vastgesteld op $14 (USD). Daar bovenop vragen wij voor onze administratie- en bemiddelingskosten €12,- per ESTA. Ongeacht de wisselkoers betaalt u bij ons altijd een vaste prijs van €25,- Bij ons kunt u betalen middels: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard of eMaestro.

Wat doen wij

Zodra wij uw aanvraag ontvangen hebben, controleren wij deze eerst handmatig. Als wij onduidelijkheden tegen komen nemen wij contact met u op. Ook hebben wij ingebouwde controles op ons aanvraagformulier waardoor de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden. Zoals eerder gezegd mag de beoordeling van de aanvraag door het Amerikaanse CBP 72 uur duren, echter in de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele uren van de ons een e-mail met hierin de status en uw ESTA als bijlage. Standaard sturen wij uw ESTA per e-mail. Toch liever per post ontvangen? Dat kan, tegen een kleine meerprijs van €3,-

Wijzigingen

Wanneer u een fout gemaakt heeft tijdens het invullen van de ESTA, dient u dit zo snel mogelijk aan ons te laten weten. Eenmaal verwerkt kunnen wij namelijk geen wijzigingen meer aanbrengen, afgezien van het e-mailadres en het verblijfsadres in Amerika. De meest snelle manier om ons dit te laten weten, is door ons te bellen. Wij zullen u daarna vragen om hetgeen wat gewijzigd dient te worden naar ons te sturen middels een e-mail.

Afgewezen

Mocht uw ESTA onverhoopt afgewezen worden, dan kunt u niet weer opnieuw een ESTA aanvragen. Heeft u per abuis bij de verkiesbaarheidsvragen een vraag met ‘ja’ beantwoord, dan zou dit de reden van afwijzing kunnen zijn. Echter, er zijn meerdere redenen tot afwijzing. In plaats van een ESTA, dient u dan een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

Let op: een goedkeuring geeft nooit de garantie tot het binnenkomen van Amerika.