2000px-flag_of_canada-svgBij ons kunt u niet alleen een e-visum voor Turkije aanvragen, maar ook de eTA (Electronic Travel Authorization) voor Canada.

eTA voor Canada

U dient tegenwoordig namelijk in het bezit te zijn van een eTA wanneer u naar Canada reist per vliegtuig, ongeacht welke leeftijd. De eTA is een reistoestemming voor Canada welke elektronisch gekoppeld is aan uw paspoort. Het komt regelmatig voor dat mensen niet op de hoogte zijn van het feit dat ze voor hun reis naar Canada een eTA aan moeten vragen. Last minute nog een eTA aanvragen is wel mogelijk, maar de Canadese overheid mag er altijd 72 uur over doen om tot een beslissing te komen. Het kan dus zijn dat de goedkeuring te laat komt. Vraag daarom altijd ruim van te voren uw eTA aan.

De eTA is vijf jaar geldig, tenzij tijdens de geldigheidsduur van de eTA uw paspoort verloopt, dan zal de eTA ook automatisch verlopen en dient u een nieuwe aan te vragen. Normaal gesproken mag u zes maanden in Canada verblijven met een eTA. Echter, de douane beambte van het CBSA (Officers of the Canada Border Services Agency) beslist hoe lang u mag verblijven. Wanneer er besloten wordt dat u minder dan zes maanden mag verblijven zal er een vertrekdatum in uw paspoort worden gezet. Wanneer u langer wilt verblijven kunt u 30 dagen voordat u Canada verlaat een verlenging aanvragen.

Hoe een eTA aanvragen

Net als het e-visum voor Turkije vraagt u de eTA ook aan door online een aanvraagformulier in te vullen. Op dit aanvraagformulier wordt er gevraagd naar uw persoonsgegevens, paspoortgegevens en werkgever gegevens. Wij willen u adviseren om deze gegevens alvast op te zoeken alvorens u begint aan het invullen van het aanvraagformulier.

Kosten

Bij ons betaalt u een bedrag van €17,- per eTA. De overheid van Canada heeft een bedrag vastgesteld van $7 (CAD). Hier bovenop betaalt u een bedrag van €12,- voor onze administratie- en bemiddelingskosten. U zult bij ons altijd een vast bedrag van €17,- betalen, ongeacht de wisselkoers. Bij ons kunt u betalen middels: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard of eMaestro.

Onze service

Wij controleren elke aanvragen die bij ons binnenkomt handmatig. Wanneer wij op onduidelijkheden stuiten, zullen wij contact met u opnemen voordat wij deze verwerken. Ook hebben wij ingebouwde controles op ons aanvraagformulier. Hiermee worden de meest gemaakte fouten al voorkomen. Zoals eerder gezegd mag de Canadese overheid er 72 uur over doen om tot een beslissing te komen. Wij adviseren u deze een maand voorafgaand aan uw reis aan te vragen. Gelukkig ontvangt u in de meeste gevallen uw eTA dezelfde dag nog. Standaard sturen wij uw eTA aanvraag per e-mail toe, echter wanneer u uw reistoestemming graag per post wilt ontvangen is dat ook mogelijk. U betaalt dan een meerprijs van €3,-

Wijzigingen

Wijzigingen achteraf (wanneer wij uw aanvraag reeds verwerkt hebben) is helaas niet mogelijk. Mocht er dan toch ergens een foutje in zitten dan dient u een geheel nieuwe aanvraag in te dienen. Echter, wanneer wij uw aanvraag nog niet verwerkt hebben zijn wijzigingen nog wel mogelijk. U dient dit dan zo snel mogelijk aan ons door te geven. U kunt ons dan het beste even bellen om aan te geven dat u een fout heeft gemaakt. Wij zullen u dan vragen om datgene wat wij voor u moeten wijzigen via e-mail aan ons door te geven.

Afwijzing

Mocht uw eTA onverhoopt afgewezen worden, kunt u geen nieuwe eTA aanvragen. U zult dan een visum aan moeten vragen bij de Canadese ambassade hier in Nederland. Dit duurt echter wel langer dan een eTA aanvraag. Houd er rekening mee dat dit een aantal weken kan duren. Vraag daarom altijd uw eTA op tijd aan zodat u voldoende tijd heeft om een visum aan te vragen bij een afwijzing.

Let op: een goedkeuring geeft nooit garantie tot het binnenkomen van Canada!