Veel mensen vragen zich af of een kind ook in het bezit moet zijn van een e-visum wanneer ze naar Turkije gaan. Wanneer kinderen buiten Nederland reizen, moeten zij in het bezit zijn van een geldig paspoort. Deze zijn ze dus ook nodig wanneer ze naar Turkije gaan. Een e-visum aanvraag wordt elektronisch gekoppeld aan het paspoort, en dus zal uw kind ook een eigen e-visum nodig zijn, ongeacht welke leeftijd. Dus ook een baby zal een e-visum nodig zijn.

image-2017-12-22-1

Een evisum aanvragen voor uw kind

Uiteraard kunt u zelf het e-visum voor u kind aanvragen, wanneer uw kind zelf niet in staat is dat te doen. Gebruik hiervoor dan wel de paspoortgegevens van uw kind. Het is te allen tijde mogelijk om een e-visum voor een ander aan te vragen, dus ook voor uw eigen kind. Dit kan op geen enkele wijze problemen veroorzaken voor de uitkomst van uw aanvraag.

Hoe een evisum voor Turkije aanvragen

Eigenlijk werkt dit hetzelfde als wanneer u voor uzelf een e-visum aanvraagt. Als u met uw hele gezin op vakantie gaat, is het makkelijker om dan een groepsaanvraag in te dienen. Dan hoeft u bepaalde informatie niet nog eens in te vullen voor een volgend familielid. U kunt een groepsaanvraag aanmaken door eerst uw eigen gegevens in te vullen op het aanvraagformulier en aan het einde op ‘reiziger toevoegen’ te drukken. Houd er wel rekening mee dat het paspoort van minderjarigen maar vijf jaar geldig zijn wanneer u de geldigheid van het paspoort invult.

Wij willen u adviseren om op tijd uw e-visum aan te vragen. Liever een aantal weken van te voren. Stel dat deze afgewezen wordt, heeft u nog tijd om een visum aan te vragen in plaats van een e-visum. Maar vraag een e-visum in ieder geval 48 uur van te voren aan. In de meeste gevallen heeft u binnen enkele uren wel een e-mail van ons ontvangen met hierin het ev-isum, mits deze goedgekeurd is.

Klik hier om meteen een aanvraag in te dienen voor een e-visum voor Turkije