140 miljoen reizigers in acht maanden tijd op Turkse luchthavens

Nieuws

Begin september hebben Turkse luchtvaartautoriteiten laten weten dat Turkije tussen januari en augustus van dit jaar meer dan 140 miljoen reizigers heeft vervoerd op binnenlandse en internationale vluchten.

b737-800-1254402_960_720
Goed nieuws

“In een periode van acht maanden, nam het aantal passagiers dat via een Turkse luchthavenreisde toe met 12.7 procent,” zegt het Algemene Dictoraat van Luchthavens. Van de totale aantal passagiers reisden er ongeveer 45,7% op internationale vluchten.

De drukte luchthavens op een rijtje

Turkije telt vijftig luchthavens. Daarvan had Istanbul Atatürk Airport de meeste reizigers in bovengenoemde periode. Zij hebben wel 45,6 miljoen mensen vervoerd. Hiervan zaten 13 miljoen reizigers op binnenlandse vluchten en zo’n 32,5 miljoen op internationale vluchten.

Op een goede tweede plaats kwam de luchthaven Sabiha Gökçen Airport wat aan de Aziatische kant van Istanbul ligt. Zij hebben in deze periode zo’n 23 miljoen reizigers vervoerd.

Op de derde plaats volgde de luchthaven van Antalya, op de vierde die van Ankara en op de vijfde plats de luchthaven van de Egeïsche provincie Izmir.

Toename

Het lijkt er op dat Turkije weer een populair vakantie land aan het worden is, want ook uit de officiële gegevens is namelijk gebleken dat het luchtverkeer in zijn totaliteit in het Turkse luchtruim met 7,3% is gestegen tot 1,36 miljoen vluchten tussen januari en augustus. Mensen beginnen weer vertrouwen te krijgen in hun geliefde en zonovergoten vakantieland.

Wilt u nou ook op vakantie naar Turkije? Vergeet dan niet eerst hier  een e-visum aan te vragen.