Troje, het verhaal van deze oude stad in Turkije

Nieuws

De moderne naam van Troje is Hisarlik, de betekenis hiervan is “plaats van vestigen”. Deze stad wordt gezien als de bekendste archeologische vindplaats ter wereld, deze staat ook op de werelderfgoed lijst van Unesco (De Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

Trojaans paard

Paard van Troje

Troje wordt door de mensen gelinkt aan heldendom en moed door de films en de verhalen die er over Troje zijn gemaakt. Voor kunstenaars was de belegering van het Homerische Troje een belangrijke inspiratiebron. Het houten paard was helemaal beroemd, deze werd gebouwd door Trojanen. Zij dachten dat het paard een gift was na de overwinning van de Grieken, doordat de Grieken de strijd hadden opgegeven. Om hun overwinning te laten zien aan de mensen reden ze met dit houten paard door de stad met daarin een aantal Grieken. Maar het was geen overwinning, dit was om de Trojanen om de tuin te leiden, want toen de nacht viel kwamen de strijdersterug en doodden de wachters en deden de stadspoort open zodat ze de stad binnen konden dringen en staken de stad in brand. Ter nagedachtenis aan deze aanval hebben ze een het paard nagebouwd en bij de stadspoort neergezet.

Archeoloog  

De archeoloog Heinrich Schliemann was geobsedeerd door de stad, en kreeg in 1870 toestemming om opgravingen te mogen doen. Dhr. Schliemann is hier 20 jaar mee bezig geweest en vond goud en juwelen en legde vier lagen steden bloot. Hij nam het goud en de juwelen mee en heeft dit aan de stad Berlijn geschonken.

Troje is interessant om te bezoeken, niet alleen vanwege alle heldenverhalen. Maar ook om de opgravingen te bezichtigen. Troje ligt in het westen van Turkije, aan het begin van de Dardanellen.Uiteraard zijn er vanuit verschillende plaatsen excursies te doen en kunt u in fijne hotels verblijven.

Wilt u ook graag de oude stad Troje bezoeken? U kunt hier uw evisum aanvragen.