Kusadasi; op vakantie in het moderne vakantieresort

Nieuws

In de stad zelf zijn geen oude of antieke gebouwen te vinden. Dat komt omdat Kusadasi een vrij nieuwe stad is en een ideaal vakantieresort waar je alles kunt vinden wat je graag in en op je vakantie hoopt te verwachten.

Haven

Kusadasi heeft een bekende haven, waar alle cruiseschepen van de Middellandse zee aanleggen. Niet alleen heeft Kudasi een haven voor de cruiseschepen, er is ook nog een jachthaven, die het beeld compleet maakt bij deze mooie stad.

In het Turks betekent Kusadasi ‘vogeleiland’ en de stad ligt in de provincie Aydin aan de Egeïsche kust, het uitzicht is prachtig want je kijkt uit op de Griekse eilanden Chios en Samos.

Wat te doen in Kusadasi

Er is echt voor ieder wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld voor een dagje shoppen naar het centrum gaan met moderne winkels, maar houd je meer van een wanden, dan is een mooie wandeling over de boulevard ook echt ontspannend. Hier loop je langs de kust en geniet je van het prachtige uitzicht. Ook worden hier verschillende boot- en zeiltochten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen.

kusadassi

Wil je een dagje cultuur opsnuiven, dan zit je hier mooi centraal om cultuurtrips te doen. Zo kan je ook naar de ruïnes van Efeze gaan wat ook echt een aanrader is. Hier zijn de mooiste en beste bewaarde steden te vinden die gevonden zijn tijdens opgravingen. Deze opgravingen komen nog uit de Romeinse Rijk.

Ben je meer in voor een wandeling dan iseen bezoekje aan het Nationaal park in Dilek ook zeker de moeite waard om heen te gaan. Dit park is beschermd en heeft prachtige flora en fauna waar je verschillende wandelroutes kan volgen maar ook staan er picknicktafels waar je heerlijk kan zitten en van de omgeving kan genieten. Na het wandelen kun je nog naar een van de vier stranden gaan om een lekkere verfrissende duik te nemen. Kortom, genoeg te doen en te zien in Kusadasi!

Ook graag naar deze mooie plaats? Vraag dan hier je Turkse e-visum aan.