Meisje met syndroom van Down van vliegangst afgeholpen door Turkish Airlines

Nieuws

Een negentien jarig meisje met het syndroom van Down had enorm veel last van haar vliegangst. Toen het cabinepersoneel van Turkish Airlines hier achter kwam, besloten zij een klein feestje voor het meisje te houden aan boord van het vliegtuig om haar over haar angst heen te helpen.

Verjaardag

Het negentien jarige meisje, Tuğçe Tan, vloog op dertien augustus samen met haar moeder van Zurich naar Istanbul. Tuğçe raakte volledig in paniek, stond op van haar zitplaats en liep naar een andere lege stoel om daar vervolgens te gaan zitten. Het cabinepersoneel werd op de hoogte gebracht door haar moeder van de situatie en vertelde daarbij dat het ook nog eens haar verjaardag was. Dit bracht het cabinepersoneel op een idee. Ze besloten om een verjaardagsfeestje voor Tuğçe te houden om haar af te leiden en enigszins wat te kalmeren.

Nadat ze dit besloten hadden, stelden image-2018-10-07-2het personeel snel een geïmproviseerde verjaardagstaart samen en brachten dit al zingend naar Tuğçe toe om haar hiermee te verrassen. Uiteraard zongen ze hierbij het liedje ‘Happy Birthday’. Overige reizigers in het vliegtuig zongen gezellig mee.

Gelukkig

Het meisje wou niet terugkeren naar haar zitplaats, maar we hebben haar tenminste gelukkig gekregen’, aldus een van de stewardessen; Büşra Güzelses. ‘Iedereen was haar aan het toejuichen’, voegde Büşra eraan toe.

Turkish Airlines

Büşra zegt dat Turkish Airlines aan alle noden van elke reiziger wil voldoen met dezelfde zorg. Maar zij zegt ook dat er meer aandacht besteed zou moeten worden aan reizigers zoals Tuğçe. Zij hebben soms net even wat meer aandacht nodig.

‘Dit is hoe de familie van Tuğçe hoopte dat wij zouden reageren. Als het niet haar verjaardag zou zijn geweest, zouden we iets anders gedaan hebben. We hebben Tuğçe tijdens de gehele vlucht vergezeld en ze was zeer gelukkig’, aldus Büşra namens Turkish Airlines.

Nu een evisum voor Turkije nodig? Vraag deze dan hier aan!