Ook graag langs de Turkse zeestraat Bosporus wonen? Er staan zestig luxe huizen te koop!

Nieuws

Langs de zeestraat Bosporus in Istanbul staan zestig herenhuizen te koop waaronder dertig historische gebouwen. De prijzen van deze luxe huizen zitten zo tussen de 3,8 miljoen en 80,7 miljoen euro.

bosporus
Te koop

Langs beide waterkanten van de zeestraat Bosporus staan zo’n zeshonderd luxe herenhuizen. Hiervan zijn er 366 huizen historische gebouwen. Er staan niet alleen zestig herenhuizen te koop, maar ook nog eens veertig luxe flats. De kosten hiervan bedragen tussen de 1,4 miljoen en 10,2 miljoen euro.

Sinds de Turkse lira een nieuw dieptepunt heeft bereikt na de val van de koers, is er veel animo ontstaan voor de luxe huizen langs de Bosporus. En dan met name vanuit de hoek van Qatar.

Nieuwe wet

Adviseur voor investeringen in vastgoed, Sinem Ayıkcan Yılmaz zegt er het volgende over: ‘Er is een nieuwe wet. We kunnen de huizen niet meer verkopen in dollars of euro, alle verkoopbedragen moeten omgezet en bijgevolg betaald worden in lira. Kopers uit Turkije vragen tot 50 procent korting. Dit geldt niet enkel voor huizen, maar voor al het vastgoed gesitueerd langs de Bosporus.’

Ook zegt Yılmaz dat de verkopers geen korting geven aan buitenlandse kopers. Eigenaars van het vastgoed behandelen geïnteresseerden vanuit het buitenland heel anders dan geïnteresseerden vanuit Turkije zelf. ‘Arabische landen tonen de meeste interesse, Qatar in het bijzonder’ aldus Yılmaz.

Populair

De Bosporus heeft een waardevolle historische waarde en is zeer elegant. De Bosporus verbindt de Zee van Marmara met de Zwarte Zee en is al een hele tijd een van de meest populaire woongebieden. Sommige gebouwen welke langs de zeestraat staan, zijn gebouwd in de 17e eeuw. Deze gebouwen werden in de Ottomaanse tijd “Sahilhane” genoemd en werken vaak gebruikt als vakantiehuis of buitenverblijf voor families.

Deze huizen graag eens bezichtigen? Vraag dan hier uw ESTA aan!