Dit nieuwe gigantische pretpark in Turkije is drie keer groter dan Disney’s Magic Kingdom

Nieuws

Sensatiezoekers van over de hele wereld kunnen een nieuwe bestemming toevoegen aan hun to do list namelijk; Wonderland Eurasia in Ankara welke zojuist geopend is. Dit enorme pretpark heeft meer dan 2000 indrukwekkende attracties en is zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

images

Opening

Tayyip Erdogan, president van Turkije, was half maart bij de opening aanwezig van dit indrukwekkende pretpark, nadat alle attracties getest zijn op veiligheid. De bouw van dit park heeft bijna zes jaar geduurd en heeft zo’n 256 miljoen dollar gekost. Dit nieuwe park zou 1,3 miljoen m² groot zijn.

Tyrannoraurus

Sprekend, voor een torenhoog model van een Tyrannosaurus en een fontein welke is versierd met kattenbeelden, zegt Erdogan dat het park de gemeente 50 miljoen lire per jaar zal gaan opleveren. “Ankapark is niet alleen een symbool van trots voor Ankara, maar voor heel Turkije” aldus Erdogan.

Algemeen directeur

Cem Uzan, algemeen directeur van het park, zegt dat al zijn machines zijn gemaakt door “de beste producenten” in het veld en ze zouden zijn onderworpen aan routinematige en speciale inspecties. Dit pretpark heeft 2.117 attracties waaronder veertien achtbanen en 26 grotere attracties.

Veiligheidsproblemen

Critici hebben aangegeven dat ze vermoeden dat het park met veiligheidsproblemen kampt en dat de opening van het park hierdoor langdurige vertraging heeft opgelopen. Het Ankara kantoor van de Union of Chambers of Turkish Engineers and Architects (TMMOB) zegt dat zij openbare foto’s van het park hebben onderzocht. Hieruit is gebleken dat de achtbanen roest vertoonden en er zijn problemen gevonden bij het fundament van andere attracties.

“Deze situatie is een teken dat op gevoelige plaatsen zoals deze, zelfs als het er vandaag niet is, het zeker tot problemen zal leiden,” zegt TMMOB. Ondanks de problemen met de veiligheid van de attracties heeft het park al voor veel opwinding gezorgd bij de sensatiezoekers in de hoop dat ze snel van de attracties gebruik kunnen maken.