Turkish Airlines: rechtstreekse vluchten vanaf Ankara naar Europese stad

Nieuws

Turkish Airlines heeft half januari aangegeven dat ze zijn gestart met rechtstreekse vluchten tussen Ankara en Rome.

60 jaar images-6

Het is inmiddels al 60 jaar geleden dat Turkish Airlines een rechtstreekse vlucht aanbood van Ankara naar Rome. De voorzitter van de Kamer van Koophandel in Ankara, Gursel Baran, heeft medegedeeld dat er nu na die 60 jaar, weer rechtstreekse vluchten aangeboden zullen worden. In het begin zullen er alleen op maandag en donderdag 2 vluchten aangeboden worden.

“Vanaf januari komen er vanuit de hoofdstad Ankara rechtstreekse vluchten naar drie andere wereldhoofdsteden. Vanaf Esenboga (luchthaven van Ankara) zal je rechtstreeks naar de hoofdsteden van Italië, Engeland en Georgië kunnen vliegen,” aldus Baran.

Plaatsen in Italië

Turkish Airlines biedt in de zomermaanden wekelijks 131 vluchten aan naar plaatsen in Italië. Deze plaatsen zijn onder andere: Milaan, Pisa, Bologna, Rome, Milaan, Napels, Bari en Catania. Deze vluchten gaan zowel van Istanbul Sabiha Gökçen International Airport als Istanbul Atatürk International Airport. Er gingen al rechtstreekse vluchten naar Milaan en Rieme vanuit Istanbul Sabiha Gökçen International Airport.

Vanaf 9 januari gaan er ook vluchten naar Londen vertelt Baran. Ook is het sinds 18 januari af mogelijk om naar de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, te vliegen.

Turkish Airlines

Turkish Airlines werd opgericht in 1933 en vliegt naar meer dan 300 bestemming over de hele wereld in 121 landen en is in het bezit van 329 passagiers- en cargotoestellen. Ook heeft zij het grootste netwerk aan vluchten van alle nationale luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Tijdens de eerste negen maanden van 2018 heeft Turkish Airlines 57 miljoen passagiers vervoerd op binnenlandse en internationale vluchten wat 12% meer is dan de eerste negen maanden van 2017. Toen hebben ze 68,6 miljoen passagiers vervoerd. Het aantal internationale passagiers is met 13% gestegen ten opzichte van de eerste negen maanden in 2017.

Beste Europese Luchtvaartmaatschappij

Turkish Airlines werd tussen 2011 en 2016 maar liefst 6 keer achtereen tot Beste Europese Luchtvaartmaatschappij verkozen door Skytrax. In 2017 kregen ze voor de negende keer achtereen de titel van Beste Luchtvaartmaatschappij van Zuid-Europa.

Vraag hier uw e-visum aan voor Turkije