Turkish Airlines vliegt geredde leeuwen naar natuurlijke habitat

Nieuws

Vier grote katten die onder erbarmelijke omstandigheden leefden in het Unkraine Zoo zijn getransporteerd naar het Zuid-Afrikaanse Kragga Kamma Game Park. Dit laat de Turkse luchtvaartmaatschappij, Turkish Airlines weten. De leeuwen werden vervoerd in speciaal ontworpen containers en ook aan hun voedingsbehoefte werd voldaan onderweg.

lions

Transport

Met deze transport heeft Turkish Airlines de vier leeuwen gered van een ingesloten leven. De luchtvaartmaatschappij heeft ze een thuis gegeven in een uitgestrekt en natuurlijke habitat in Zuid-Afrika. “Turkish Airlines heeft drie jonge leeuwinnen genaamd Luca, Charlie en Kai samen met de jonge leeuw Nathan naar Zuid-Afrika gebracht, hun natuurlijke habitat, vanuit Kiev via een uitsluitende vlucht vanuit Istanbul” zegt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring op 3 maart, World Wildlife Day.

De grote katten werden naar huis vervoerd door Turkish Cargo, een onderdeel van Turkish Airlines welke vrachtdiensten aanbiedt naar 124 landen.

LAEO

In de hoofdstad van Oekraïne hadden de leeuwen geen goed leven. Ze leefden namelijk zonder direct zonlicht en frisse lucht, zegt de luchtvaartmaatschappij. Ze leefden in betonnen kooien met wat staal van slechts 35 vierkante meter, ver van hun natuurlijke habitat. De leeuwen werden gered door de Lawrence Anthony World Organization (LAEO), een groep die opkomt voor de dierenrechten.

Tijdens de vlucht werden ze vergezeld door hun verzorgers, speciale dierenartsen en autoriteiten van het LAEO en Turks Cargo personeel welke zijn gecertificeerd in het vervoeren van levende dieren.

Marathon vlucht

Na een marathon vlucht van bijna 9.000 kilometer werden de leeuwen bevrijd in het Kragga Kamma Game Park op de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Het nieuwe onderkomen van de leeuwen is een natuurlijke habitat met veel groene kustbossen en weilanden die zich uitstrekken over 14.000 m².

“Nadat de United For Wildlife Declaration werd geratificeerd, met als doel om de illegale handel in wilde dieren te voorkomen en de industriële bewustzijn te vergroten, heeft Turkish Airlines haar aandacht gevestigd op de procedures voor het vervoeren van dieren en de dieren rechten,” aldus het bedrijf.

Turkish Airlines

Turkish Airlines is opgericht in 1933 en vliegt naar meer dan 300 bestemmingen in meer dan 120 landen. Ze hebben 336 vliegtuigen inclusief passagiers- en vrachtvliegtuigen. Vorig jaar vervoerde Turkish Airlines 75,2 miljoen passagiers met een bezettingsgraad van 82%. Dit jaar willen ze de 80 miljoen passagiers bereiken op binnenlandse en internationale vluchten.

Meer informatie over Turkish Airlines leest u in dit artikel: ‘Turkish Airlines: rechtstreekse vluchten vanaf Ankara naar Europese stad