Konya gaat tweede hoogste verkeersbrug ter wereld bouwen

Nieuws

Binnenkort zullen de Turkse overheden gaan starten met het bouwen van een nieuw viaduct in Konya welke zich over het gehele Taurusgebergte zal strekken in Zuid-Centraal-Turkije. Deze viaduct zal uit meerdere overspanningen bestaan en de hoogste worden van heel Turkije. Maar niet de hoogste van de hele wereld. Er is er nog eentje hoger en dat is de Beipanjiangbrug in Zuid-China. Deze brug is 570 meter hoog en Konyais te vinden in de provincie Guizhou.

Het doel van de viaduct

Volgens de burgemeester van het Hamid district in Konya (Ahmet Hadimioğlu) zal de viaduct de route verkorten voor de reizigers die tussen Konya en Alanya reizen. Over acht verschillende brugpijlers zal deze viaduct gebouwd worden waarvan de hoogste brugpijler 166 meter hoog zal gaan worden. De lengte zal op 1.372 meter komen en zal de route met 4.4000 meter verkorten. Maar niet alleen dat, het zal het verkeer ook veiliger gaan maken.

Kosten

“Het Eğiste project, dat 220 miljoen Turkse lira zal kosten (54 miljoen euro), is de grootste investering in ons district. De reistijd tussen Konya en Alanya zal met twee uur krimpen eens het project af is” aldus Hadimioğlu. “De verkeersbrug zal de snelste en beste optie zijn indien je wil reizen tussen Centraal-Anatolië en de Mediterrane regio’s van Turkije.”

e-Visum Turkije

Wanneer je naar Turkije wilt afreizen, moet je eene-visum aanvragen. Dit is een reistoestemming voor Turkije welke 180 geldig is en waarmee je maximaal 90 dagen achtereen gesloten in Turkije kunt verblijven.

Vraag je een e-visum aan bij ons, dan geniet je van vele voordelen. Bij ons kun je namelijk gewoon betalen middels iDeal, wij mailen het e-visum standaard naar elke klant maar bieden ook de optie aan deze per post te laten versturen. Ook hebben wij ingebouwde controles op ons aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Zodra wij een aanvraag hebben ontvangen, controleren wij deze eerst handmatig, en bij vragen nemen wij contact op met de klant.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.