Twijfelt u ook wel eens of er in uw paspoortnummer nou het cijfer ‘0’ of de letter ‘o’ staat? Het verschil is namelijk niet heel duidelijk te zien. Vandaar ook onze waarschuwing. De letter ‘o’ komt namelijk helemaal niet voor in het Nederlandse paspoortnummer. Dit moet dan ook te allen tijde het cijfer ‘0’ zijn. Op onze website is deze fout gelukkig niet te maken, daar wij ingebouwde controles op ons aanvraagformulier hebben, zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden.

Goed controleren
Als u het aanvraagformulier voor het Turkse e-visum heeft ingevuld, is het van belang om alle gegevens, voordat u gaat betalen, heel goed te controleren. En dan hebben we het met name over uw paspoortgegevens. Deze moeten namelijk exact overeenkomen met wat er op het e-visum staat, anders kan deze tijdens het inchecken niet terug gevonden worden daar het e-visum niet gekoppeld is aan uw paspoortnummer.

Een fout gemaakt
Heeft u per abuis toch een fout gemaakt op het aanvraagformulier, dan kunnen wij deze alleen nog voor u wijzigen wanneer wij uw aanvraag nog niet verwerkt hebben. Eenmaal verwerkt kunnen wij geen wijzigingen meer aanbrengen en dient u een geheel nieuwe aanvraag in te dienen. U dient dan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen na het betalen van uw aanvraag. Het beste is om dit telefonisch te doen, of via chat. Dat gaat namelijk het snelst. Uiteraard kan dit ook per e-mail maar de kans is dan vele malen groter dat tegen de tijd wij uw e-mail hebben gelezen, wij uw aanvraag al hebben verwerkt.

Toch goedgekeurd
Wij controleren elke aanvraag handmatig, echter niet alles is voor ons te controleren daar wij geen gegevens hebben waarmee wij het kunnen verifiëren. Het kan dus voorkomen dat uw e-visum alsnog goedgekeurd wordt ondanks er een fout in zit. Dit heeft weer te maken met het feit dat de Turkse overheid ook geen gegevens heeft waar het e-visum mee geverifieerd kan worden. Dit gebeurd pas tijdens het inchecken op het vliegveld, omdat u dan uw paspoort afgeeft. Pas dan kunnen de fouten opgespoord worden. Zit er toch een fout in, kan u de toegang tot Turkije ontzegd worden. Om teleurstellingen te voorkomen op het vliegveld is het van belang om uw gegevens goed te controleren.

visum-turkije-aanvragen