Als u op vakantie gaat naar Turkije moet u niet alleen vliegtickets boeken, een huurauto of transfer regelen en een accommodatie reserveren om in te overnachten, maar heeft u ook altijd een visum nodig. Een visum is een verplicht document dat u moet laten zien als u het land binnen wil komen, bijvoorbeeld voor een vakantie.

Er zijn veel misverstanden over het verplichte visum dat u aan moet vragen voor uw vakantie in Turkije. Eén van de fabels die rond gaat over het visum voor Turkije, is dat dit visum 15 euro kost. Meer over deze fabel, leest u op deze pagina.

Visum Turkije 15 euro?

Waarom is niet bekend, maar veel mensen denken dat een visum Turkije 15 euro kost. De prijs van 15 euro is een prijs die veel genoemd wordt op websites over het visum voor Turkije, maar een visum voor Turkije heeft niet de prijs van 15 euro gekregen. Zo moet u op deze website 25,- euro voor het visum betalen, zowel voor zakenreizen naar het land als voor vakanties in Turkije. Zelfs als u slechts een dag in Turkije verblijft, kost uw visum 25,- euro.

Visum Turkije 15 euro? Kies liever een duurder visum

Op sommige websites worden visa voor Turkije voor 15 euro aangeboden. Heeft u een website gevonden met een visum Turkije 15 euro, dan kunt u beter op zoek gaan naar een andere en duurdere aanbieder van het visum. Een visum voor Turkije kost namelijk altijd meer dan 15 euro, wat betekent dat u hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met een illegale website of een website die nep visa verspreidt. Wilt u voorkomen dat u opgelicht wordt, dan kunt u beter meteen een duurder visum bestellen en uw visum Turkije 15 euro links laten liggen.