Voor u naar Turkije op vakantie gaat, moet u altijd een visum Turkije aanvragen. Heeft u geen visum aangevraagd om het land binnen te komen, dan wordt u na aankomst op het vliegveld niet toegelaten. Gaat u binnenkort naar Turkije op vakantie en moet u nog een visum Turkije aanvragen? Lees dan op deze pagina welke stappen u moet volgen om dit op de juiste manier te doen.

Stap 1: open het aanvraagformulier voor de visumaanvraag

Om een visum Turkije aan te vragen, moet u een speciaal aanvraagformulier invullen. Open de link hierboven, open het formulier en u krijgt meteen het juiste formulier dat u moet invullen voor visum Turkije aanvragen.

Stap 2: vul alle gegevens in

De tweede stap van het aanvragen van een visum om naar Turkije te reizen, betreft het invullen van uw persoonlijke gegevens in het aanvraagformulier. Let goed op dat u alle gegevens juist invult, want anders is uw visum niet geldig. Bij de dag van aankomst in het land vult u de datum in waarop u Turkije binnen zal komen, ofwel dat datum waarop u op het vliegveld landt. Let op: landt u in de nacht, dan moet u wel de juiste datum nemen. Vliegt u bijvoorbeeld op 14 juli en komt u in de nacht van 14 op 15 juli het land binnen, dan is uw aankomstdatum altijd 15 juli.

Stap 3: vul de gegevens van uw medereizigers in

Een voordeel van het online visum Turkije aanvragen, is dat u meerdere visa tegelijkertijd aan kunt vragen. Gaat u bijvoorbeeld met het gezin op vakantie, dan kunt u alle visa tegelijkertijd aanvragen en betalen. Heeft u uw eigen gegevens ingevuld, dan voegt u een reiziger toe om ook zijn of haar gegevens in te vullen. Dit doet u tot u de gegevens van alle reizigers heeft ingevuld, zodat iedere reiziger een visum voor Turkije ontvangt.

Stap 4: controleer alle gegevens

Het is belangrijk dat u alle gegevens goed invult. Voor u uw aanvraag verstuurt en uw visum betaalt, raden wij u dan ook aan om al uw gegevens nog een keer goed na te lopen. Controleer per reiziger of alle informatie klopt en dubbelcheck ook of de datum van aankomst klopt met de datum van aankomst die op uw ticket vermeld staat.

Stap 5: betaal uw visum online voor visum Turkije aanvragen

U kunt uw visum afrekenen door gebruik te maken van de betaalmogelijkheden iDeal en Mr. Cash. Geef aan van welke betaalmogelijkheid u gebruik wil maken en betaal de kosten van uw visum van 24,95 euro per visum. Koopt u meerdere visa, dan moet u deze allemaal tegelijkertijd betalen.

Stap 6: open uw mailbox en print uw visa

Heeft u uw visa betaald na visum Turkije aanvragen, dan krijgt u een mailtje met de officiële documenten. Bewaar deze mail goed en print de visa alvast, om de documenten bij uw tickets te leggen. Door de documenten bij elkaar te bewaren, is de kans klein dat u de documenten vergeet en gaat u goed voorbereid op vakantie. Staat het mailtje met de visa niet in uw mailbox? Controleer dan uw mailbox met spam, want hier kan het mailtje ook in terecht zijn gekomen.