Een visum voor Turkije is een officieel document dat u gebruikt om het land binnen te komen, bijvoorbeeld voor een vakantie of een zakenreis. Net zoals veel andere officiële documenten, heeft ook het visum voor Turkije een beperkte geldigheid. Welke visum Turkije geldigheid van toepassing is voor dit document, leest u op deze pagina. Gaat u naar Turkije en gaat u een visum aanvragen, dan wordt zeker aangeraden om de informatie op deze pagina goed door te lezen. Door de informatie goed door te lezen, weet u namelijk precies hoe lang uw visum Turkije geldig is.

De officiële visum Turkije geldigheid: 90 of 180 dagen

Er is veel onduidelijkheid over de geldigheid van een visum voor Turkije. Dit komt omdat u gedurende 90 dagen aaneengesloten in Turkije kunt verblijven met een visum voor Turkije, maar gedurende 180 dagen na ingang van het visum wel onbeperkt naar Turkije kunt vliegen. Kortom: u kunt 90 dagen in Turkije blijven zonder naar huis te gaan met het visum voor Turkije, maar u kunt gedurende 180 dagen naar Turkije vliegen met het visum voor Turkije.

De ingangsdatum en de verloopdatum van het visum staan op uw visum voor Turkije. Heeft u een visum voor Turkije aangevraagd en bent u benieuwd wat de visum Turkije geldigheid is, dan kunt u dit eenvoudig controleren op het document zelf.

Kies zelf de ingangsdatum van uw visum Turkije

Een visum voor Turkije is altijd geldig vanaf de ingangsdatum van het document. Deze ingangsdatum kiest u zelf bij het aanvragen van het document en moet gelijk zijn aan de datum waarop u het land binnen wil komen. Reist u bijvoorbeeld op 19 juli naar Turkije en komt u ook op deze datum aan in het land, dan is 19 juli de ingangsdatum van het document. Uw visum is 90 dagen en 180 dagen geldig na de ingangsdatum van het document.